Božana Butigan i Iva Pažin pozvane u hrvatsku odbojkašku reprezentaciju

19 Ožu 2016
3095 puta
Piše: Bljesak.info Piše: Bljesak.info Foto: Bljesak.info

Dvije mlade odbojkašice Hrvatskog odbojkaškog kluba ''Čapljina'' dobile su poziv za hrvatsku odbojkašku reprezentaciju. Kako doznajemo, radi se o odbojkašicama Ivi Pažin i Božani Butigan. Butigan je rođena 2000. godine, a Pažin 2001. godine.

Tu informaciju potvrdili su za Bljesak.info u HOK ''Čapljina'', ističući da se radi o predpozivu za aktivnosti hrvatske kadetske odbojkaške reprezentacije koje će započeti na ljeto, nakon čega će uslijediti odabir igračica koje će proći pripreme kako bi nastupile na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo početkom 2017. godine.

''Ovaj poziv nam puno toga znači,isprva da se naš svakodnevan naporan rad isplatio i da sav trud koji su treneri ulagali u nas nije uzaludan. Zasluge su isprva njihove. Ne može se baš reći da smo očekivale poziv. Prije da smo se nadale i sanjale o tome, jer,svakome tko makar jednom uzme loptu u ruke krajnji cilj je braniti boje domovine.


Mlada odbojkašica Čapljine Iva Pažin

To je igraču najbolja nagrada za uloženi trud i rad. Naravno da je bilo teško izboriti mjesto s obzirom da smo zahvaljujući mnogobrojnim turnirima upoznate sa kvalitetom hrvatskih odbojkašica. Ali ovaj poziv nam je dao dodatnu motivaciju da radimo punom snagom jer se očigledno jednom sve isplati'', istaknula je za Bljesak.info Iva Pažin.

Vrijedi također istaknuti kako je početkom tjedna u Čapljini boravio direktor svih odbojkaških reprezentacija Hrvatske Frane Žanić, koji je u Hercegovini boravio u ''lovu na talente''.

''Područje Hercegovine oduvijek je bilo i ostat će značajan sportski bazen za reprezentativne hrvatske selekcije. Mlade talentirane odbojkašice Čapljine i hercegovačkog bazena bit će usmjeravane i uključene u reprezentativne akcije za mlađe dobne kategorije HOS-a, a izbornica reprezentacije održat će i pokazne treninge u Čapljini'', istaknuo je tada Žanić.


Direktor svih odbojkaških reprezentacija Hrvatske Frane Žanić sa odbojkašicama Čapljine

Pozivom je iznenađena i Božana Butigan, koja za Bljesak.info ističe kako je ovo za nju bio prije svega pozitivan šok.

''Ogromna je čast i ponos biti pozvan za Hrvatsku reprezentaciju, samim tim ostvario se velik san i ovo je zasigurno velika, vjerojatno i najveća čast za svakog sportaša. Nisam mogla ni zamisliti da ću jednog dana dobiti ovakvu priliku,ali očito Bog nagrađuje trud i vrijeme uloženo u ovaj sport.


Božana Butigan, odbojkašica HOK ''Čapljina''

Kao i svaki drugi,tako i ovaj sport traži dosta odricanja i truda,ali ova ne bi mogla postići bez potpore obitelji. Osobito se zahvaljujem treneru Milošu Jelčiću i trenerici Ilijani Dugandžić koji su puno svog vremena, znanja i živaca posvetili meni i mojim suigračicama i zahvaljujući njihovim savjetima sam postigla ove rezultate. Drago mi je što su ljudi iz HOS-a baš u meni prepoznali talent, a ja ću se svojim maksimalnim radom i zalaganjem potruditi da opravdam njihovo povjerenje. Nadam se da ću bit upoznata s još puno ovakvih sportskih uspjeha'', poručila je Butigan.

Trenerica čapljinskih odbojkašica i dugogodišnja reprezentativka hrvatske reprezentacije Ilijana Dugandžić ističe kako su djevojke zaslužile poziv u reprezentaciju.


Trenerica HOK ''Čapljina'' i dugogodišnja reprezentativka Hrvatske Ilijana Dugandžić

''Čapljinski odbojkaški klub ima dugogodišnju tradiciju kvalitetnog rada, što uvijek na kraju da rezultate. Iva i Božana zasluženo su dobile poziv u hrvatsku reprezentaciju, a mi očekujemo da će se pokazati u svom najboljem svjetlu. Ovaj poziv koji su dobile Iva i Božana zasigurno je poticaj za još uporniji rad drugim curama'', govori za Bljesak.info Dugandžić.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax