[FOTO] Moore u Čapljini: Iznaći rješenje za ''dvije škole pod jednim krovom''

02 Velj 2016
1871 puta
Piše: Bljesak.info Piše: Bljesak.info Foto: ČA::portal

''Posjet Čapljini bio je radni, u cilju razmjene mišljenja i sagledavanja mogućih rješenja veliko broja pitanja - od obrazovanja, preko romskih obitelji i djelovanja lokalne zajednice'', rekao je za Bljesak.info Jonathan Moore, voditelj Misije OSCE-a u BiH, koji je u ponedjeljak boravio u Čapljini.

Boravak u Čapljini Moore je započeo posjetom Osnovnoj školi Čapljina, koja radi po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku, prilikom koje se susreo sa direktorom Salkom Čevrom, koji ga je upoznao s radom ove škole.

Nakon toga uslijedio je sastanak s načelnikom općine Čapljina dr. Smiljanom Vidićem, a Bljesak.info doznaje kako se razgovaralo o životu romske populacije na području ove općine i postojanju ''dvije škole pod jednim krovom''.

''U 2015. godini završili smo projekt kojim smo osigurali krov nad glavom za više romskih obitelji, a u 2016. godini nastavljamo s projektom inkluzije romske djece i odraslih, a intenzivno radimo na iznalaženju rješenja za prijevoz učenika i zaposlenje dijela pripadnika romske populacije'', istaknuo je načelnik Vidić.

On je rekao kako je otvorena i tema obrazovanja s posebnim naglaskom na ''dvije škole pod jednim krovom''.

''Pitanje dvije škole pod jednim krovom ne može se riješiti preko noći, u rješavanje se mora uključiti lokalna zajednica, međunarodne organizacije, učenici i roditelji'', istaknuo je Vidić za Bljesak.info.

Jonathan Moore je kratko istaknuo kako je zadovoljan sastancima u Čapljini te kako je uvjeren da će se zajedničkim naporima lokalne i međunarodne zajednice iznađi rješenja za goruća pitanja s kojima se stanovnici ove općine susreću.

Boravak u čapljinskoj općini voditelj misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore je završio posjetom Stanojevićima. Tijekom posjeta tom dijelu čapljinske općine veleposlanik Moore razgovarao je s Markom Adžovićem, predsjednikom Udruge Roma “Ada”, te Dževadom Pecom, predsjednikom mjesne zajednice Stanojevići.

Zanimljivo, Moore je iskoristio sunčan dan za šetnju gradom, a veliki broj Čapljinaca prepoznao je voditelja misije OSCE-a u BiH pa nije mogao izbjeći i nekoliko ''selfija''.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax