Emil Buntić ponovno izabran za predsjednika HVIDR-e

13 Sij 2017
5341 puta
Piše: D. Musa | Večernji.ba Piše: D. Musa | Večernji.ba

Na desetom izvještajno - izbornom saboru čapljinske HVIDR-e ponovno je za predsjednika izabran Emil Buntić, dok je drugi kandidat na listi - Davor Boban automatizmom izabran u Predsjedništvo. 

Među 23 kandidirana, izabrano je devet članova Predsjedništva, s tim što je prvi po broju glasova - Ilko Grbavac automatski i dopredsjednik Udruge. S liste kandidata, uz Ilku Grbavca, koji je dobio 73 glasa, još su izabrani Mario Lasta, Miro Bule, Ante Mrvalj, Milan Prskalo, Miro Šutalo, Mijo Grgić, Ivan Raič i Jakov Drlje. 

Isto tako, među šest članova predloženih za Nadzorni odbor, izabrana su tri, i to Darijo Brajković, Pero Zekušić i Ivica Jurković.

Deseti sabor

Po završetku izbornog procesa Emil Buntić, novi - stari predsjednik čapljinske HVIDR-e, naglasio je kako je “zadovoljan pripremom, tijekom i provedbom desetoga sabora, dok je na novoizabranima ili potvrđenima niz problema koje treba rješavati, od zakonske regulative, pa do pomoći u liječenju i slično. 

Inače, 10. izvještajno-izborni sabor HVIDR-e Čapljina počeo je svečanim uvodom intoniranjem himne hrvatskog naroda “Lijepa naša” te minutom šutnje za poginule i preminule članove. U svečanom dijelu sabora sudionike je pozdravio Zoran Zovko, predsjednik HVIDR-e HN županije i dopredsjednik Središnjice HVIDR-e HVO-a Herceg Bosne. 

Zovko je u izlaganju najviše pozornosti posvetio zakonskoj regulativni u BiH i Hrvatskoj te naporima koji se čine u cilju zaštite interesa članstva.

Izvješće o radu

Radni dio 10. izvještajno-izbornog sabora čapljinske HVIDR-e protekao je u znaku izvješća. Izvješće o radu podnio je Emil Buntić, predsjednik, koji je, uz ostalo, naglasio da se sve više članova obraća zbog pomoći u liječenju, školovanju djece i sl. Slijedili su financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora.

 Izvješća su prihvaćena bez rasprave, a zatim su tajnim glasovanjem birani čelnici i tijela. Umjesto zaključka može se reći da je sabor čapljinske HVIDR-e, unatoč problemima koje donosi vrijeme, protekao u pozitivnom ozračju.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax