[FOTO] Dan otvorenih vrata: Učenici čapljinskih škola u vojarni Božana Šimovića

23 Stu 2016
2096 puta
Piše: ČA::portal Piše: ČA::portal Foto: ČA::portal

U povodu obilježavanja 11. godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, u vojarni ''Božan Šimović'' Čapljina održan je Dan otvorenih vrata koji su organizirali Zapovjedništvo 4. pješadijske brigade i 4. logistički bataljon Zapovjedništva logistike.

Oko 500 učenika, nastavnika i direktora OŠ „Kočerin“ – Široki Brijeg, OŠ „Vladimir Pavlović“ – Čapljina, Osnovne škole Čapljina, Osnovne škole Stolac, Prve osnovne škole Stolac, Osnovne škole “Antun Branko Šimić” – Mostar, Osnovne škole „Sveti Sava“ – Ljubinje i Osnovne škole “Lipanjske zore” – Domanovići, imali su priliku upoznati se sa životom i radom pripadnika OS BiH u vojarni, te pogledati dio naoružanja i opreme koji se koriste u OS BiH. 

Druženje je započelo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u izvođenju Vojnog orkestra OS BiH te pozdravnim riječima načelnika stožera 4. pbr brigadira Senada Memića, koji je gostima zaželio dobrodošlicu, kao i da se ugodno osjećaju u vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini. 

Druženje sa učenicima osnovnih škola je nastavljeno predstavljanjem 4. pbr kratkim informativnim brifingom. Ovo je bila i lijepa prilika za realizaciju sata obuke za učenike i nastavnike na kojem su upoznati sa svim vrstama protupješadijskih mina, i načinima na koji demineri OS BiH iste pronalaze na prostorima cijele Bosne i Hercegovine. 

Pored upoznavanja sa vrstama mina, održano je i prigodno predavanje iz oblasti protupožarne zaštite gdje su učenici i nastavnici upoznati sa svim vrstama protupožarnih aparata. 

Po završetku predavanja, učenici su i praktično probali aktiviranje PP aparata za gašenje vatre, uz nadzor instruktora PPZ. Pored realizirane obuke/nastave, u sklopu boravka u vojarni ''Božan Šimović'', učenicima i nastavnicima je prezentirano naoružanje, oprema i obučenosti pripadnika 4. pbr.

Pripadnici OS BiH iz Čapljine su iskoristili ovaj boravak učenika da na dostojanstven način predstave OS BiH i prošire suradnju sa lokalnim stanovništvom.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax