Priča o Hercegovcu koji je pobijedio u borbi sa medvjedom

24 Velj 2016
2986 puta
N1 N1

Prije tri godine hrabri Hercegovac iz sela Vrba kod Gacka iz borbe s medvjedom prsa u prsa izašao je kao pobjednik. Golim rukama zadavio je medvjeda i postao simbol snage i hrabrosti. Ekipa N1 televizija provjerila je kako se danas osjeća ovaj neustrašivi pedesetogodišnjak.

Događaj koji je prije tri godine bez daha ostavio svjetsku javnost dogodio se na planini Volujak dok je Blažo čuvao ovce. Brojni ožiljci na njegovom tijelu svjedoče o krvavoj borbi. Zubi medvjedice zarili su mu se kroz kosti, ruku i nogu, dok ga je drugi medvjed mimoišao. Danas se nerado prisjeća tog kobnog događaja.

"Naišla su dva medvjeda, jedan me napao, nastala je tu borba. Prvo me medvjedica ugrizla za nogu, a bila je na leđima i grizla me i tresla. Ja sam gore bio i stalno joj je glava bila na zemlji. Držao sam je ispod vrata tako da nije uspjela dizati glavu", prisjetio se Blažo Grković.

Koliko je borba trajala nije siguran. Ni sam ne može objasniti kako je savladao medvjedicu, ali kaže da ju je zgrabio i držao za vrat dok nije pala mrtva.

"Kad sam vidio da nema lijeve ruke, da ne mogu ništa, skupio sam ruke da ne bih krvario. Imao sam telefon, zovnuo policiju i oni su pozvali hitnu", dodao je Grković.

No, tu borba nije prestala. Nakon što je ovaj neustrašivi Hercegovac ubio medvjedicu, noćima poslije toga medvjed je dolazio u tor.

"Bila je donesena odluka da će ga ustrijeliti. Imao sam problema prošle godine na istom mjestu i u istom toru, ali je samo jednu ovcu uzeo", govori hrabri Hercegovac.

Danas se osjeća dobro, s obzirom na to da mu odumiru prsti na rukama žali se jer nije u mogućnosti baviti se sječom drva kao i prije. Ipak je ovaj nemili događaj ostavio velike posljedice i prouzrokovao noćne more, zbog kojih Blažo noćima nije spavao.

"Sve mi je dolazilo kao da me zakopava i da me neće naći nitko, to mi je najteže bilo", priča Blažo.

Supruga Mira u šali dodaje da je znala da joj je muž hrabar, ali ne i da je jači od medvjeda.

"Bio je veliki šok, nisam mogla da vjerujem da se tako nešto može desiti i da čovjek može živ ostati", komentirala je Mira Grković.

Ratni vojni invalid Blažo Grković preko noći je doživio svjetsku slavu. Iako mu je za trenutak smrt bila pred očima, kaže neizmjerno je sretan i zahvalan Bogu što je ostao živ, ističući da je sudbina samo u Božjim rukama, javlja N1.

- Email: capljinski.portal@gmail.com

- Mob: +387 63 808 889

- Uvjeti korištenja

- Marketing

O nama

                

Policija 

036 805 106 ; 122

Vatrogasno društvo

036 805 087; 123

Dom zdravlja 

036 808 155; 124

Općina  

036 805 052

036 805 983; Fax